Demonstráció

Tordai Bence bejutott az MTVA-hoz, átadta a követeléseit

A Párbeszéd-politikus megpróbált élni jogaival, nála volt az öt pont is. Az archívumba invitálták.

2018.12.19 15:36ma.hu

Az MTVA nem ígérte, hogy leadják az öt pontot, Tordai azt mondja, hogy a ma esti Híradót kell nézni, ha nem kerül be, akkor panaszt tesz a Duna Médiaszolgáltatónál.

Az MTVA főbejáratánál jelentkezett a Facebookon élőben Tordai Bence, Barabás Richárd és Murányi András.

Nem élő műsorban szeretnék beolvasni a követeléseiket, egy pendrive van Tordainál egy kész műsorral, azt szeretné odaadni egy szerkesztőnek. Kis közjáték után végül az MTVA archívumába mennek, ez a képviselők érkezési helye a köztévében. Tordai menet közben arról beszél, párhuzamosan kell támadni a NER-t, sztrájkolni kell, utakat lezárni, és támadni a közmédiát. Végül fogadja egy szerkesztő Tordait, még kávéval is megkínálják a Párbeszéd politikusát. Tordai megismétli a kérését: adja le a tévé az öt pontot, mint egy sajtótájékoztatót. A szerkesztő elmondja, átveszi a pendrive-ot, "nálunk szerkesztői szabadság van", ők döntik el, leadják-e az öt pontot. A szerkesztő jelzi, ő nem közszereplő, Tordainak nincs joga felvételt készíteni róla, és ennek a büntetőjogi felelősségét a képviselő viseli. Ez furcsa állítás részéről, mert ő Dobos Menyhért a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. vezérigazgatója, a közélet alakítója, közpénzből fizetett munkavállaló. Dobos nem ígéri, hogy leadja a köztévé az öt pontot, mert a közmédia független, pártpolitikai befolyástól mentes intézmény. Ha Tordainak jogorvoslati kérdése van, forduljon 48 órán belül a Duna Médiaszolgáltatóhoz a panaszával. Dobos megint letiltja a róla készült hang- és képfelvételek készítését. A szerkesztők döntik el, beolvassák-e az öt pontot, Tordai azt mondja, akkor a szerda esti Híradót fogják nézni, bekerül-e az öt pont.

Ezután Tordai elhagyta a székházat.

A tüntetőknek ez az öt követelése:

- A túlóratörvény azonnali visszavonását,
- kevesebb rendőri túlórát,
- független bíróságokat,
- Európai Ügyészséget,
- független közmédiát.

Pénteken (december 21.) újabb tüntetés lesz, először a Kétfarkúak demonstrálnak, utána közös ellenzéki vonulás lesz Áder Jánoshoz, akinek az íróasztalán ott van a rabszolgatörvény.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.