Bűnügy

Sikkasztás miatt indult eljárás egy szegedi ügyvéd ellen

A gyanú szerint saját céljaira használta fel az ügyfelei által rábízott csaknem 70 millió forintot.

2018.12.19 09:20MTI

Sikkasztás miatt indult eljárás egy szegedi ügyvéd ellen, mert a gyanú szerint saját céljaira használta fel az ügyfelei által rábízott csaknem 70 millió forintot, az ügyészség indítványozta előzetes letartóztatását - tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség helyettes szóvivője szerdán az MTI-t.

Serfőző Katalin közölte, a gyanú szerint a jogász három ügyféltől vett át pénzt, az ügyvédi letétbe helyezett összegeket kizárólag ingatlan adásvételre használhatta volna fel. Az ügyfelek azt is kikötötték, hogy az ügyvéd harmadik személynek csak írásbeli engedélyükkel fizethet a rábízott pénzből. A nyomozás eddigi adatai szerint a gyanúsított az ügyfelek által átutalt 38 millió, 27 millió és 3,3 millió forintot nem a megállapodás szerint kezelte, hanem saját céljaira használta fel.

A férfi ellen jelentős értékre, üzletszerűen elkövetett sikkasztás bűntette és más bűncselekmények miatt indult eljárás. A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség a gyanúsított letartóztatását indítványozta, szökés, elrejtőzés és bűnismétlés veszélye miatt, valamint az is feltételezhető, hogy szabadlábon hagyása esetén a férfi a bizonyítási eljárás veszélyeztetésére törekedhetne - tudatta az ügyész.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.