400 óra

Már van olyan munkáltató, aki a túlóratörvény alapján módosítja a szerződéseket

Egy kelet-magyarországi cégnél már fogalmazzák a túlóratörvény miatt módosított szerződéseket.

2018.12.17 16:29ma.hu

A módosításban az eddigi 250 helyett 400 a megengedett túlórák száma, 5 százalékos pótlékkal. A munkáltató saját jogkörben rendelheti el a túlórát, amelyet pénzben vagy szabadidőben lehet kifizetni, a túlórák teljesítését követő 36 hónapon belül - írja a Hvg.hu egy olvasói levélre hivatkozva.

Az olvasó és családja egy nyírségi kisvárosban él, ahonnan nem tudnak elköltözni, négy éve dolgozik a cégnél. A cég a szerződésmódosítást annak ellenére elindította, hogy Áder János köztársasági elnök még nem írta alá az ezt lehetővé tevő törvényt. Kövér László házelnök ma küldte tovább a múlt szerdán aláírt törvénymódosítást. Áder Jánosnak öt napja van aláírni a jogszabályt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.