Demonstráció

Stop MTVA: eddig 9500-an írták alá a közmédia átalakítását követelő petíciót

Az aláírók most pár kattintással levelet is küldhetnek az aHang felületén Papp Dániel megbízott vezérigazgatónak.

2018.12.17 13:29ma.hu

Újra pörög az aHang petíciója, amely a választások után a közmédia átalakításáért indult — számolt be a szervezet hétfői közleményében, amiről a 24.hu közölt cikket.

A Mérték Médiaelemző Műhely által fogalmazott és a Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) által is támogatott szöveg 7 pontban sorolja fel, hogy milyen átalakítások lennének szükségesek ahhoz, hogy az MTVA valóban ellássa közmédia funkcióját.

Hozzáteszik: az aláírók most pár kattintással levelet is küldhetnek az aHang felületén Papp Dániel megbízott vezérigazgatónak, amelyben követelik az ellenzéki képviselők jogainak tiszteletben tartását, figyelmeztetnek az MTVA tájékoztatási kötelezettségéről a tüntetésekkel és követelésekkel kapcsolatban.

Mint írják:

Az elmúlt napokban újra kiderült, hogy az MTVA nem látja el közfeladatát: mind a tiltakozáshullámot kiváltó parlamenti eseményekkel, mind magukkal a tüntetésekkel kapcsolatban is folyamatosan álhíreket terjeszt, és még az épületében zajló eseményeket is elhallgatja a magyar emberek és a nemzetközi közvélemény elől. Az évi 80 milliárd forintból fenntartott közmédia épületéből ellenzéki képviselők élő videoközvetítéséből tudunk csak információkat, miközben tele a ház újságírókkal és operatőrökkel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.