Demonstráció

A Nagykörutat blokkolva vonulnak a tiltakozók

A tiltakozók az Andrássy úton vonulnak, valószínűleg a Lendvay utcai Fidesz székház felé.

2018.12.12 18:11Ma.hu

A Kossuth téren gyülekeztek, majd 5 óra körül vonulni kezdtek a városban azok a tiltakozók, akik a mai események (túlóratörvény megszavazása, bírósági rendszer átalakításának megszavazása) ellen demonstrálnak. Kossuth tér - Margit híd pesti hídfő - Nyugati - Oktogon- Andrássy út az útvonal, blokkolták a forgalmat a Körúton, a tömeg eleje nemrég az Andrássy útra kanyarodott rá - írta az Index.

A Kossuth téren Tordai Bence, a Párbeszéd politikusa hívta a tömeget "sétára", hogy "emberekkel beszélgessenek". Az induláskor zúgott a "mocskos Fidesz", jelentette tudósítónk. Az első cél a Margit híd volt. A híd felé a Széchenyi felső rakparton a rendőrök a járdára terelték a tömeget. A hídhoz negyed 6-kor értek, majd felmentek a hídra, pontosabban a hídfőnél ácsorogtak az emberek az úttesten. A rendőrök ekkor leállították a forgalmat, a villamos is leállt, zúgott az Orbán takarodj!

Mintegy negyedóra múlva az Oktogon felé indultak. Eleinte a Pest felé haladó sávban ment a tömeg, Buda felé volt forgalom de lassan, háromnegyed 6 körül viszont teljes szélességben kezdték elfoglalni a Körutat. A tömeg eleje a Nyugatinál tartott, amikor a vége a Vígszínháznál volt.

Az Oktogonhoz 6 körül értek az elöl menők. A körúton is ment a pirózás, sok autós dudált a tömegre, tudósítónk szerint szimpatizálásként.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.