Demokrácia off

Lezárták a Margit hidat a túlóratörvény elleni tüntetők, fél hatkor elindultak az Oktogonra

A tömeg a hídon a Demokráciát! és Gyertek velünk! jelszavakat skandálta. Az úttest felszabadítása érdekében a rendőrség lezárta az autók előtt a hidat, senkit nem engednek felhajtani. A Margit-híd ideiglenes lefoglalása után a tüntető tömeg megindult az Oktogon felé.

2018.12.12 17:42Ma.hu

A szerdai parlamenti nap végére több száz ember gyűlt össze a Kossuth téren, hogy tiltakozzon a rabszolgatörvénynek nevezett, túlórakeretet iszonyatosan megnövelő törvény és a különbírósági törvény ellen, na meg a mód ellen, ahogyan a Fidesz keresztül vitte a jogszabályokat a rendszerváltás utáni magyar politikatörténet legbotrányosabb ülésnapján - írta róla a 444.hu.

A tüntetőkhöz 5 óra tájban Tordai Bence, a Párbeszéd képviselője intézett felhívást a téren egy megafonból, azt mondta, induljanak sétálni a Margit híd felé.

Tordai békés sétára hívott, azt mondta, el kell magyarázni mindenkinek, akivel találkoznak, mi a baj a rabszolgatörvénnyel, majd a séta végeztével visszatérnek a Kossuth térre.

A tömeg a hídon a Demokráciát! és Gyertek velünk! jelszavakat skandálta. Az úttest felszabadítása érdekében a rendőrség lezárta az autók előtt a hidat, senkit nem engednek felhajtani.

A hídon több tüntető leült, volt, aki olvasni kezdett. A tömeg közben nagyjából 1000 fősre duzzadt. Fél hat táján viszont a tömeg elindult az Oktogonra.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.