Demokrácia off

A TEK páncélosai is bevetésen vannak a belvárosban

A szerdai parlamenti események után a Kossuth téren tüntetés kezdődött, a TEK-es autók kivezénylése feltehetően ezzel van összefüggésben.

2018.12.12 17:32Ma.hu

Az egyik olvasó küldte az index.hu-nak azokat a fotókat, amelyeken a Terrorelhárítási Központ páncélozott csapatszállító járművei haladtak a belváros felé. A képek a TEK központjához közel, a Hungária körút és a Kerepesi út kereszteződésében készültek 16 óra körül.

Később egy másik olvasó már a Podmaniczky utcában látta a konvojt, amely a Parlament felé haladt.

Mint megírtuk mi is, a szerdai parlamenti események után a Kossuth téren tüntetés kezdődött MSZP-s és DK-s politikusok, illetve 150-200 ember részvételével, a Jobbik pedig a Lánchíd rövid blokkolása után 50-100 emberrel a köztársasági elnöki palotáig vonult a budai Várba. A Kossuth téren azóta többen lettek és városi sétára indultak.

A TEK-es autók kivezénylése feltehetően ezzel van összefüggésben, de nem zárhatjuk ki azt sem, hogy más miatt kaptak riasztást. Kérdéseinket elküldtük a Terrorelhárítási Központ email címére.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.