Demokrácia off

Megszűnik az állam független bírói ellenőrzése

A mai nap nem csak a rabszolgatörvényről szól: a Fidesz megszavazta a különbíróságok bevezetését is: Ez azt jelenti, hogy 2019-től a kormányzatnak fontos ügyekben már egy külön bírói szervezet dönt, olyan bírókkal, akik teljes egészében a kormánytól függnek.

2018.12.12 17:20Ma.hu

Szerdán a kormánypárti többség annak ellenére is megszavazta a közigazgatási bíróságokról szóló törvényjavaslatot, hogy az ellenzéki képviselők nem engedték fel a pulpitusra a levezető elnököt.

Ezzel minden akadály elhárul az elől, hogy a 2019-től a kormányzatnak fontos ügyekben már egy külön bírói szervezetrendszer döntsön, olyan bírókkal, akik teljes egészében a kormánytól, ezen belül is az igazságügy-minisztertől függnek.

Vagyis gyakorlatilag megszűnik a magyar államigazgatás bírói ellenőrzése.

Ez azt jelenti: Ha valakinek gondja van a kormány által irányított szervek valamilyen döntésével, a jövőben csak olyan bíróságnál keresheti az igazát, amik szintén a kormány befolyása alatt állnak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.