Baleset

Orbán Viktortól várnak segítséget a halálút áldozatai

Petíciót nyújtottak be a 31-es főút borzasztó állapota miatt, mert a megnövekedett forgalom miatt egyre több a baleset.

2018.12.11 07:04Ma.hu

A petíció aláírói azért fordultak közvetlenül a miniszterelnökhöz, mert az Országos Területrendezési Tervről szóló törvény hatályos változata nem jelöli meg a végrehajtásért felelős minisztérium nevét, a végrehajtásáról viszont kormányhatározat rendelkezik. A kérelmet benyújtók szerint a 31-es főút a helyenkénti műszaki állapota és az utóbbi négy-öt évben megnövekedett, elképesztő mértékű forgalom levezetésére képtelen méretei és vonalvezetése okán már szinte "halálútnak" nevezhető, napi rendszerességűek a balesetek, emberéletet követelve, és az útviszonyokért fennálló felelősséget soha senki nem vizsgálja - derül ki a Vezess.hu által ismertetett petícióból.

Mint írják, bár Jász-Nagykun-Szolnok megyében a hevesi megyehatárig a burkolat felújítása megtörtént, de 11,5 tonnás teherviselésre tervezve, miközben ennél jóval nagyobb tengelyterhelésű kamionok százai kerülik el ezen az úton a fizetős gyorsforgalmi útvonalakat. A folyamatossá vált forgalom Pest megyében öt település, Nagykáta, Szentmártonkáta, Tápiószecső, Sülysáp, Mende központját és Maglód peremét teszi gyakorlatilag élhetetlenné. Állandóak lettek a közlekedési dugók, főként a hajnali-reggeli és a késő délutáni-esti időben. Ezért azt kérik, hogy a megfelelő jogszabályok módosításával soron kívül hozzák előre a 31-es főút Pest megyei településeket elkerülő szakaszának kivitelezését. A 31-es főúton legutóbb szombaton történt súlyos baleset, amelyben négyen sérültek meg. Az elsődleges adatok szerint egy Jászjákóhalma irányába közlekedő gépjármű vezetője későn észlelte az előtte álló gépkocsit és hátulról nekiütközött.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.