Kezdődik

Tüntetés a rabszolgatörvény ellen: a rendőrség lezárta a Kossuth teret

Szombat délelőtt 10-től szakszervezetek tüntetnek Budapesten.

2018.12.08 08:12ma.hu

A demonstrálók Jászai Mari térről a tervek szerint átvonulnak a Kossuth térre, ahol 11 órától beszédek következnek. Hogy a pontos program mi lesz, azt nem tudni, ugyanis a rendőrség talált egy nemzetközileg védett vendéget, aki miatt lezárják a Kossuth teret.

Két nappal a tüntetés bejelentése után elrendelték a teljes Kossuth tér, valamint a tértől északra található Balassi utca részleges lezárását reggel 6 és délután fél 3 között. Ezt azzal indokolták, hogy hivatalos látogatásra érkezik a lengyel parlament alsóházi elnöke, Marek Kuchcinski. márpedig Kuchcinski "nemzetközileg védett személy", akinek biztonságát "a hatóságoknak kötelessége szavatolni". A tüntetők így a meghirdetett időben nem fognak tudni bejutni a tüntetés bejelentett helyszínére.

A MASZSZ mellett a tüntetést a SZEF, a LIGA és az ÉSZT szakszervezeti konföderációk szervezik, így a versenyszféra, az állami szféra és állami cégek dolgozói is képviseltetik magukat.

A címlapfotó illusztráció.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.