Kormány

Nemzetstratégiai jelentőségűvé tette a kormány a fideszes médiabirodalmat

Így nem vizsgálhatja sem a GVH, sem a Médiatanács.

2018.12.05 18:24ma.hu

Nemzetstratégiai jelentőségűvé minősítette a kormány azt az ügyletet, amellyel a Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány megszerezte az Echo Tv, a Magyar Idők és az Origo kiadóját, illetve az Opus Presst - az erről szóló kormányrendelet a Magyar Közlöny szerdai számában jelent meg. Az Orbán Viktor által aláírt jogszabály egy szóval indokolja a döntést: közérdek.

A stratégiai jelentőségűvé minősítés azt jelenti, hogy a kormánypárti sajtó sajátos összefonódását nem kell vizsgálnia sem a Médiatanácsnak, sem a Gazdasági Versenyhivatalnak - írja a HVG.hu.

November 28-án jelentették be azt, hogy a nyáron alapított Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány tulajdonába kerül tíz kiadóvállalat, a cégek önkéntes felajánlással léptek be a nonprofit szervezetbe. A médiavállalkozás vezetője Liszkay Gábor lett. A cégek több tízmilliárdnyi vagyont toltak be a szervezetbe, amelyről a Magyar Idők úgy írt, mint a nyomtatott sajtó megmentését célzó, nonprofit szervezetről.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.