Kormány

Már 773 ezren vettek részt a családok védelméről szóló nemzeti konzultációban

'Mindennapi életünket, jövőnket meghatározó kérdésről van szó.'

2018.12.05 15:16MTI

Már 773 ezren töltötték ki a családok védelméről szóló nemzeti konzultációs kérdőívet - mondta Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szerdán a közmédiának.

Az államtitkár szerint a nagy részvételi hajlandóság is azt mutatja, hogy mindennapi életünket, jövőnket meghatározó kérdésről van szó, amely felette áll a pártpolitikai küzdelmeknek.

Dömötör Csaba hozzátette: az ellenzék részéről sajnos nem kaptak érdemi javaslatokat, ehelyett a konzultációt magát támadták. Szerinte ennek az lehet az oka, hogy a családtámogatási rendszer jelenlegi formáját is ellenzik, mintahogyan a kampányban is támadták az adókedvezmények rendszerét és az otthonteremtési programot is.

Ez azt is jelenti, hogy a konzultációban nemcsak a jövőbeni intézkedések alapjait jelölhetjük ki, hanem kiállhatunk a meglévő családtámogatási intézkedések mellett - hangsúlyozta.

Az államtitkár arra bíztatott mindenkit, hogy vegyen részt a konzultációban, amire december 21-éig van lehetőség.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.