Szavaztak

Megválasztották Nemesszentandrás új polgármesterét

A korábbi polgármester, Szatai Tibor (független) a közelmúltban elhunyt.

2018.12.03 07:13MTI

Az egyedüli jelöltként induló Herczeg Lászlót (független) a választók közel harmadának részvétele mellett választották  polgármesternek vasárnap a Zala megyei Nemesszentandráson.

Kiss Attila jegyző az MTI-nek elmondta: a szavazásra jogosult 218 lakos közül 69-en vettek részt a voksoláson. A szavazatok összeszámolásakor három érvénytelen szavazólapot találtak.

A zalai kistelepülésen azért írtak ki időközi választást, mert a korábbi polgármester, Szatai Tibor (független) a közelmúltban elhunyt.

A most megválasztott polgármester eddig alpolgármester, képviselő-testületi tag volt, ezért a helyére az képviselő-jelölt kerülhet, aki a 2014-es önkormányzati választáson a következő legtöbb voksot kapta - jelezte a jegyző.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.