Kormány

Annyi embert kirúgtak a Miniszterelnökségtől, hogy alig maradt, aki intézze a kirúgottak papírjait

A kirúgások miatt az elbocsátottak utáni papírmunkát is alig tudják elvégezni a Miniszterelnökségen.

2018.11.30 10:11ma.hu

A Miniszterelnökségen az október végén kirúgott dolgozók még mindig nem kapták meg a távozáshoz szükséges valamennyi papírjukat, mert az már az ő munkájukat is végző megmaradt tisztviselők nem győzik előkészíteni és aláíratni azokat - írja a Népszava a Közszolgálati Szakszervezetek Szövetségének elnöke értesülései alapján.

Agg Géza a sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, hogy a kormány nem számolt az év végi hajrá, a megnövekvő szabadságigény és az elbocsátások okozta pluszmunkával, ami szinte megoldhatatlan feladat elé állítja a rendszer maradt köztisztviselőket.

A Népszava szerint feszültséget okoz a kormányzati igazgatásról szóló és a nem egyenruhás rendvédelmi dolgozók munkáját szabályozó, parlament előtt lévő törvényjavaslatok kemény szigorításai. A szakszervezetek.hu felmérése szerint akár egy országos sztrájkra is készek lennének a dolgozók.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.