Ünnepi

Felállították az ország karácsonyfáját - Fotók!

Az idén a putnoki Kováts Géza Sándorné felajánlásából érkezett a mintegy 18-20 méter magas, 65 centiméteres törzsátmérőjű, 5-7 tonnás ezüstfenyő.

2018.11.29 19:26MTI
Fotók: MTI/Lakatos Péter

Az állítást a legtapasztaltabb tűzoltók irányították. Bő fél óra alatt végeztek vele.

A Kossuth tér megújulásakor a tervezők már számoltak a fa elhelyezésével, így egy állandó, földbe süllyesztett foglalat is helyet kapott a délnyugati oldalon, amely a hatalmas fát a kialakított hevedercsatlakozók révén erős szélben is képes stabilan tartani.

A fenyőfát egy 130 centiméteres, 30 kilogrammos csillag alakú, óarany világítású csúcsdísz ékesíti. A díszítéshez - a korábbi évekhez hasonlóan - 2400 méter LED-es fényfüzért használnak, 33 600 színes izzóval.

A fa körül - immár hagyományosan - 120 szánkóból álló kerítést állítanak fel. A szokásoknak megfelelően a fa mellé kerül a betlehemi jászol, amely december 24-én egészül ki a gyermek Jézussal.

A Kossuth tér és a karácsonyfa teljes díszkivilágítása advent első napjától látható. Az ország karácsonyfája adventtől vízkeresztig díszíti a Kossuth teret, lebontása után pedig a faanyagot tűzifaként rászorulóknak ajánlja fel az Országgyűlés Hivatala.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.