Illegális bevándorlás

HM: ellenőrző gyakorlat lesz a határ mentén

Az elrendeléstől a feladat végrehajtásáig katonai menetoszlopok jelenhetnek meg a déli határszakasz felé vezető főutakon, valamint több helyszínen közvetlenül a határ körzetében, illetve a határ mentén.

2018.11.27 12:56MTI

Ellenőrző gyakorlatot rendeltek el a határ mentén - tájékoztatta a Honvédelmi Minisztérium (HM) az MTI-t.

Közleményükben felidézték: az illegális migráció elleni védelem érdekében az ország déli határszakaszán 2015 őszén megépült határkerítés és védelmi vonal mentén az állandó rendőri és katonai jelenlét Magyarország és a magyar emberek biztonságának garantálása érdekében folyamatosan fenntartott készenlétet jelent.

A katonai egységek nyár óta készenléti szolgálatban vannak. Ezen egységek reagálóképességének ellenőrzésére november 27-étől december 1-jéig ellenőrző gyakorlatot rendeltek el. A katonák és rendőrök részvételével tartandó gyakorlat célja a határvédelmi feladatokba bevont katonai alakulatok felkészültségének, a logisztikai támogatás gördülékenységének ellenőrzése, a feladattal összefüggő katonai képességek gyakorlása, valamint a rendőri erőkkel kialakított együttműködés szinten tartása - közölték.

Az elrendeléstől a feladat végrehajtásáig katonai menetoszlopok jelenhetnek meg a déli határszakasz felé vezető főutakon, valamint több helyszínen közvetlenül a határ körzetében, illetve a határ mentén - írta a HM.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.