Országgyűlés

Orbánt Gruevszkiről is kérdezték a Parlementben

A kiadatási kérelem ügyében a bíróságok fogják lefolytatni az eljárást - mondta a miniszterelnök.

2018.11.26 18:48MTI
MTI/Balogh Zoltán

Szabó Tímea (Párbeszéd) azt kérdezte a kormányfőtől, hogy miért "terroristák, bűnözők, tolvajok, azeri baltás gyilkosok a szövetségesei, miért ezekkel akar együtt élni". "Nem szégyelli magát, hogy Magyarországot a bűnözők és a terroristák lerakatává tette?" - fogalmazta meg kérdését. Szerinte egyébként Orbán Viktor beavatkozik Macedónia szuverenitásába, miután nem hajlandó kiadni Szkopjénak Nikola Gruevszkit.

Orbán Viktor azt felelte: a kiadatási kérelem ügyében a bíróságok fogják lefolytatni az eljárást. Megismételte, hogy a magyar hatóságok a jogszabályok szerint jártak el minden tekintetben. Azt is mondta a Párbeszédről, hogy bevándorláspárti pártkért "egyfolytában a migránsok beengedése mellett érvel", és amikor a migránsokat támogatja, valójában a terroristákat támogatja.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.