Pártok

NATO-frakcióvezető lett Mesterházy Attila

Az MSZP-s Mesterházy Attilát választották a NATO Parlamenti Közgyűlés szocialista frakciójának vezetőjévé.

2018.11.25 12:22MTI

A párt közleménye szerint a héten ülésezett a kanadai Halifaxban a NATO Parlamenti Közgyűlése. Az ülésen új parlamenti elnököt és bizottsági elnököket is választott a közgyűlés. Ennek eredményeképpen választották meg Mesterházy Attilát a NATO tagországok baloldali képviselőcsoportjának vezetőjévé, továbbá a Transzatlanti Védelmi és Biztonsági Együttműködés albizottság elnökévé is.

Magyarország NATO csatlakozása óta először választottak magyar parlamenti képviselőt egy pártcsalád frakcióvezetőjévé - írta az MSZP.

A személyi kérdések mellett a NATO Parlamenti Közgyűlésének ülésén a globális biztonsági környezet megváltozásából fakadó feladatokat és a szövetségen belüli kihívásokat is megvitatták a NATO tagállamok és partner országainak parlamenti képviselői. A közgyűlés továbbá hétfőn elfogadta a szocialista képviselő raportőrként jegyzett, a "Tehermegosztás: új kötelezettségek egy új korszakban" címet viselő a NATO tagországok védelmi kiadásairól szóló jelentését is - olvasható az MSZP közleményében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.