Családpolitika

Már online is kitölthetőek a nemzeti konzultációs ívek

Azért teremtették meg az online kitöltés lehetőségét, hogy még többen vehessenek részt a családpolitika alakításában.

2018.11.21 18:53MTI

Már online is kitölthető a családok védelméről szóló nemzeti konzultáció kérdőíve - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára szerdán a közmédiának.

Novák Katalin közölte: azért teremtették meg az online kitöltés lehetőségét, hogy még többen vehessenek részt a családpolitika alakításában.

Mint elmondta, fontos, hogy minél többen segítsenek annak a sorskérdésnek az eldöntésében, hogy milyen megoldást válasszon Magyarország a népesedési probléma megoldására: a belső erőforrásainkat mozgósítsuk, vagy az európai országok többségéhez hasonlóan a migrációt tekintsük olyan eszköznek, amely megoldja a demográfiai problémákat.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a Facebookra feltöltött videójában pedig elmondta, az internetes kitöltés a nemzetikonzultacio.kormany.hu oldalon végezhető el.

A kérdőíven számos kérdés szerepel, a népességfogyás, a bevándorlás és a családpolitika kapcsolata, a fiatalok életkezdési támogatása, a többgyermekes családok támogatása, továbbá, hogy a jövőben is munkavégzéshez kell-e kötni a családtámogatásokat - tette hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.