Rongyrázás

Aston Martinnal furikázott a volt bécsi nagykövet, kirúgták

A Szijjártó Péter vezette külügy kivizsgálta és azonnal elbocsátották a negyedmillió eurós Aston Martinnal száguldozó volt bécsi nagykövetet.

2018.11.20 08:09ma.hu

Egy Aston Martint használ Bécsben a magyar nagykövetség egyik diplomatája - számolt be korábban egy osztrák bulvárlap. A méregdrága ezüstszínű sportkocsit a Ringstrassén fotózta le az OE24 egyik olvasója. Az újonnan 250 ezer euróba kerülő - átszámítva 80 millió forintos - Aston Martin Vanquish rendszáma alapján a lap azt írta: az a bécsi magyar nagykövetség egyik dolgozójáé lehet. A cikkben, melyet a Magyar Hang vett észre megjegyezték, hogy hasonlóval az OPEC, az olajexportáló államokat tömörítő nemzetközi szervezet diplomatái járnak.

Az Atv megkérdezte a külügyminisztériumot, hogy a bécsi magyar nagykövetségen miért használnak ilyen méregdrága sportkocsit, és hogy kié a negyedmillió eurós ezüst Aston Martin.

A KKM sajtóosztálya a következő tájékoztatást adta: "A személygépkocsi nem a KKM tulajdona. A gépkocsit a volt bécsi nagykövet magánforrásból magánhasználatra vásárolta. A vonatkozó hír megjelenése után a közigazgatási államtitkár által azonnal elrendelt vizsgálat megállapította, hogy a gépkocsi diplomatarendszám-használata szabálytalan. A volt bécsi nagykövetet elbocsátottuk a KKM állományából."

A jelenlegi bécsi nagykövet Nagy Andor (2013-18 között tel-avivi nagykövet volt), aki Perényi Jánost váltotta hivatalában az osztrák fővárosban.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.