Oktatás

Új emelettel bővítették a Tamási Áron általános iskola és gimnázium főépületét

Az emeletráépítést az önkormányzat finanszírozta annak érdekében, hogy végleges megoldással segítse az évek óta férőhelyproblémákkal küzdő intézményt.

2018.11.18 03:30MTI
hirdetés

Mintegy félmilliárd forintos beruházásnak köszönhetően új emelettel bővült a XII. kerületi Tamási Áron Általános Iskola és Német Két Tannyelvű Nemzetiségi Gimnázium főépülete - tájékoztatta a hegyvidéki önkormányzat az MTI-t.

Az emeletráépítést az önkormányzat finanszírozta annak érdekében, hogy végleges megoldással segítse az évek óta férőhelyproblémákkal küzdő intézményt - olvasható a közleményben.

Mint írták, az új szinten tágas, modern termeket, közösségi tereket kaptak a gimnazisták, akik ötleteikkel, javaslataikkal maguk is hozzájárultak ahhoz, hogy komfortossá tegyék környezetüket. A beruházás során az épületbe liftet építettek be az intézmény akadálymentes használata érdekében.

Az új osztálytermeket, amelyekbe légkondicionáló berendezések is kerültek, "okostáblákkal" szerelték fel.

Az iskolát fenntartó Közép-Budai Tankerületi Központ mintegy 12 millió forint értékű berendezéssel járult hozzá az intézmény megújulásához - olvasható a közleményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.