NMHH

Megszűnik a Music FM és a Sláger FM

A médiatanács nem hosszabbította meg frekvenciaengedélyüket.

2018.11.16 11:09ma.hu

A HVG úgy tudja, már csak két-két és fél hónapig szól a két rádió, melyek a leghallgatottabbak között voltak, de konkurenciát jelentenek a kormányközeli rádióknak.

A Music FM és a Sláger FM üzemeltetője 2012 februárjában kötötte meg szerződését a műsorszolgáltatásról. Az engedélyek 7 évre szólnak.

Bár 5 évre meghosszabbíthatók lennének, a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa nem járult hozzá a hosszabbításhoz.

Az NMHH legfrissebb adatai szerint a júliustól szeptemberig tartó időszakban országosan a 4. és az 5. leghallgatottabb rádió volt a Music FM és a Sláger FM a 15 évesek vagy annál idősebbek körében. A Music napi hallgatótábora 525 ezer, a Slágeré 393 ezer. Budapesten a Sláger a piacvezető 183 ezer hallgatóval, a Music a harmadik, 158 ezerrel. Ezeket az értékeket a Petőfin és a Kossuthon kívül csak az Andy Vajna érdekeltségébe tartozó Rádió 1 éri el, a két másik adó megszűnéséből elsősorban a Rádió 1 profitál.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.