Migráció

Nem engedték be az ENSZ szakértőit a tranzitzónákba

A szakértők azt vizsgálták volna, érvényesülnek-e a fogvatartott menedékkérők jogai.

2018.11.16 08:28ma.hu

A magyar hatóságok nem engedték be az ENSZ-küldöttséget a röszkei és a tompai tranzitzónákba – közölte az ENSZ.

A szakértők azt vizsgálták volna, érvényesülnek-e a fogvatartott menedékkérők jogai, de nem engedték be őket, így kénytelenek voltak felfüggeszteni a hivatalos látogatásukat.

Az ENSZ szakértőinek elvileg szabad bejárásuk van azokba az intézményekbe, ahol embereket tartanak fogva, ebben őket senki sem akadályozhatja.

„Nem lehet kétség, hogy a migránsok tranzitzónákban tartása a nemzetközi jog értelmében sérti a szabadságjogaikat” – mondta Elina Steinerte és Sètondji Roland Adjovi, az ENSZ-küldöttség két tagja. Azt mondták, több hiteles jelentést kaptak az önkényes fogva tartás elleni óvintézkedések hiányáról a létesítményekben. (ENSZ)

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.