Hajléktalanság

Vezetőszáron, bilincsben vezették a bíróság elé a felmentett pécsi hajléktalant

Három hete ugyanez a bíróság felmentette a férfit arra hivatkozva, hogy az életvitelszerűen utcán élők megbüntetésére vonatkozó törvény nem adott egyértelmű fogózkodókat a bíróknak.

2018.11.15 12:26ma.hu

Megint bíróság elé vezették azt a pécsi hajléktalant, nem mellékesen vezetőszáron, bilincsben, akit három hete ugyanez a bíróság felmentett arra hivatkozva, hogy az életvitelszerűen utcán élők megbüntetésére vonatkozó törvény nem adott egyértelmű fogózkodókat a bíróknak. A bíró most is felmentette, írja a Szabadpécs.hu.

Mindenki tudomásul vette, hogy nem történt szabálysértés, az idős bácsi szabadon távozhatott.

A lap szerint a bíró megint azt mondta, hogy "nem volt megállapítható a szabálysértés, mert nem minden ponton egyértelmű az új, módosított jogszabály, és ebben a konkrét ügyben voltak emiatt a bíróságnak a ténymegállapításra vonatkozó aggályai, így nem is hozhatott elmarasztaló végzést." A rendőrség fellebbezett.

Az első pécsi ítélet óta más bíróságok is felfüggesztették az eljárásokat, és voltak, akik az Alkotmánybírósághoz fordultak.

Gyulai István ügyében, írja a Szabadpécs.hu, a vádat képviselő rendőrtiszt elmondta, hogy a pécsi kapitányságra november 12-én állampolgári bejelentés érkezett, hogy az Ybl Miklós utcán a játszótérnél, a padokon két hajléktalan fekszik. A kiérkező rendőrök a jegyzőkönyvbe a következőket jegyezték fel:
- Valóban ott van két ember, akik nyakig be vannak takarva
- Körülöttük kiterjedt vizeletszag terjeng
- hulladékok voltak szétdobálva
- két nagy táska volt még ott

A rendőr szerint Gyulai azt mondta, a barátjánál szokott aludni. Elmondta azt is, hogy aznap este, kukázott és megfájdult a dereka. Ezután felfigyelt a padon fekvő barátjára. Gyulai azt mondta, sosem fog elmenni a szállásra, mert nem szereti, és az ott lévőket sem szereti.

Gyulait azért állították elő a rendőrök, mert szerintük 90 napon belül háromszor volt helyszínen figyelmeztetve szabálysértés miatt (ami az életvitelszerű utcán tartózkodásra vonatkozik),  október 12-én, október 17-én, majd október 18-án. Emiatt állították most elő.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.