Diplomácia

Miniszterelnökség: Gruevszki menedékjog iránti kérelmet nyújtott be

A volt macedón kormányfő menekültügyi kérelmének elbírálását kizárólag jogi kérdésnek tekintik.

2018.11.15 04:08MTI
hirdetés

Nikola Gruevszki menedékjog iránti kérelmet nyújtott be az illetékes magyar hatósághoz - közölte a Miniszterelnökség szerdán az MTI-vel.

Macedónia korábbi miniszterelnöke szándéknyilatkozatot tett, amely szerint menekültstátusz iránti kérelmet kíván előterjeszteni Magyarországon - tették hozzá.

Azt írták: a magyar hatóságok biztonsági okokból tették lehetővé, hogy Nikola Gruevszki - tekintettel arra, hogy 10 évig hazája miniszterelnöke volt - menekültügyi kérelmének benyújtását és meghallgatását a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal (BÁH) budapesti központjában tartsák.

A BÁH a menekültügyi eljárást a magyar jogszabályoknak megfelelően a nemzetközi joggal összhangban folytatja le - tudatták.

A Miniszterelnökség közleményében kiemelte: Macedónia Magyarország stratégiai partnere és fontos szövetségese.

"A két ország jó együttműködése fontos sarokköve a balkáni régió fejlődésének és Európa biztonságának" - fogalmaztak.

Mint írták: Magyarország partnere az államközi kapcsolatokban a mindenkori macedón kormány. Kiemelték: ezért semmilyen formában nem kívánnak szuverén országok belügyeibe beavatkozni.

A volt macedón kormányfő menekültügyi kérelmének elbírálását kizárólag jogi kérdésnek tekintik - tették hozzá.

A menekültügyi eljárás további részleteiről a magyar jogi szabályozással összhangban az eljárás lezárásáig a magyar hatóságok további tájékoztatást nem adnak - írta közleményében a Miniszterelnökség.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Belépés és regisztráció hirdetés
hirdetés
hirdetés
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.