Főügyészség

Liget Budapest: közérdekű munkára ítéltek 11 garázdasággal vádolt civilt

Több kerítéselemet megrongáltak, amivel összesen több mint 60 ezer forint kárt okoztak.

2018.11.11 07:35MTI

Garázdaság és rongálás miatt ítélt közérdekű munkára a Pesti Központi Kerületi Bíróság 11 aktivistát, akik tavaly nyáron, illetve idén tavasszal tiltakoztak a Liget felújítása ellen - tudatta a Fővárosi Főügyészség közleményben pénteken.

Az aktivisták 2017. július 4-én a Budapest XIV. kerület, 56-os emlékmű melletti területen előre be nem jelentett rendezvényt tartottak, hogy a Liget felújítás keretében aznapra szervezett faátültetés ellen tiltakozzanak. A rendezvényt a rendőrség feloszlatta, de az aktivisták továbbra is a helyszínen maradtak.

A kordonnal elhatárolt építési területnél a vádlottak közül nyolcan, további tizenkét ismeretlen társukkal több kerítéselemet megrongáltak, amivel összesen több mint 60 ezer forint kárt okoztak. Továbbá ketten, három másik vádlott-társukkal együtt 2018. április 10-én délelőtt a XIV. kerület, Ötvenhatosok terén a Néprajzi Múzeum építkezési területét körülvevő, OSB lapokból álló kerítés egyik oldalát betörték, bementek az építkezési területre, a biztonsági őröket trágár kifejezésekkel illették, feléjük köptek, egyikük egy korábban letört OSB lap darabjával az egyik biztonsági őrt megdobta.

A Budapesti XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség vádirata alapján a Pesti Központi Kerületi Bíróság valamennyi vádlottal szemben 200-250 óra közötti közérdekű munka büntetést szabott ki. A kerületi ügyészség tárgyalás tartását nem kérte, a végzést tudomásul vette - közölte a Fővárosi Főügyészség.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.