Ittas volt

Felfüggesztett börtönre ítéltek egy lett férfit, aki lefejelt egy rendőrt

Még a gépen - landolás közben - összeverekedett egy utastársával.

2018.11.10 23:15MTI

Felfüggesztett börtönre ítéltek egy lett férfit, aki lefejelt egy rendőrt - tájékoztatta az ügyészség szombaton az MTI-t.

A Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) közleménye szerint a lett férfi hétfőn érkezett repülővel a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre.

Még a gépen - landolás közben - összeverekedett egy utastársával. A Repülőtéri Rendőr Igazgatóság állományába tartozó rendőrök a repülőgép fedélzetén intézkedés alá vonták a két ittas állapotban lévő fiatal férfit, s felszólították őket személyazonosságuk igazolására. A vádlott ennek nem tett eleget, és lábával az egyik rendőr felé rúgott, majd a másik rendőrt állkapcsánál lefejelte. A főtörzsőrmester nyolc napon belül gyógyuló, zúzódásos sérülést szenvedett.

Miután a verekedésért bíróság elé állított elkövetőket garázdaság vétsége miatt jogerősen elítélték, a rendőrökre támadó férfit a KNYF őrizetbe vette. A lett férfit gyorsított eljárásban, hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt is bíróság elé állították.

Az ügyészség indítványa alapján a bíróság a vádlottat 1 év börtönbüntetésre ítélte, amelynek a végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztette. Az ítélet jogerős.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.