Döntés

Ab: jogellenesen vette el a kormány a rokkantnyugdíjakat

A kormány megszegte az emberi jogok európai egyezményét azzal, hogy megszüntette a rokkantnyugdíjasok juttatásainak egy részét.

2018.11.09 12:23ma.hu
hirdetés

Az Alkotmánybíróság megállapította, hogy a 2012 után kialakított rendszerben olyan emberektől is megvonták a támogatást, akik rászorultak volna, sokuknak komoly anyagi gondot okozva ezzel.

A döntés értelmében az Alkotmánybíróság előírja a bíróságoknak, hogy azoknál, akik rokkantsági ellátásuk visszavágása miatt perelnek, ne a 2012 után kapott százalékos minősítéseket vegyék figyelembe, hanem azt, hogy ténylegesen javult-e az egészségügyi állapotuk - írja az Index.

A döntés értelmében az Alkotmánybíróság előírja az Országgyűlésnek, hogy március végéig úgy módosítsa a törvényt, hogy az ne sértse a strasbourgi emberi jogi egyezményt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Belépés és regisztráció hirdetés
hirdetés
hirdetés
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.