Belügy

Pert nyert a Kétfarkú Kutya Párt

Továbbra sem kérhetnek pénzt az önkormányzatok a közterületi aláírásgyűjtésért.

2018.11.09 07:26ma.hu

Elsőfokon elvetette a Fővárosi Törvényszék az ajkai rendőrkapitányság érvelését, amellyel határozatban nem engedélyezte, hogy területhasználati díj lefizetése nélkül gyűjtsön november és december folyamán aláírást a Magyar Kétfarkú Kutya Párt a Veszprém megyei város főterén. Erről a Mérce ír.

Az ajkai rendőrök arra hivatkoztak, hogy ennyi időre nem lehet bejelenteni egy politikai akciót, erre már nem ad lehetőséget a gyülekezési törvény.

A Fővárosi Törvényszék első fokú ítéletében kimondta: hibázott Ajkai Rendőrfőkapitányság amikor a hónapokig tartó "közterületi nyilvános gyűlés” bejelentését elutasította, és úgy döntött, hogy az nem a politikai ügyekről szóló gyülekezési törvény hatálya alá tartozik.

Így tehát továbbra is díjmentes marad a közterületi aláírásgyűjtés, akkor is, ha azt hosszabb időre jelentik be.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.