Ügyészség

83 éves néni futamította meg a 16 éves támadót

Az Egri Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt egy 16 éves hatvani fiúval szemben, aki lakóhelyén idén nyáron több nőt is megtámadott azért, hogy megszerezze az értékeiket.

2018.11.08 12:11ma.hu

A vádlott 2018. július 16-án, délelőtt, egy hatvani társasházba surrant be, ahol a lépcsőházban odalépett az éppen hazafelé tartó, általa korábbról ismert, védekezésre korlátozottan képes sértetthez, majd egy hirtelen mozdulattal kitépte a nyakából az aranyláncát, és azzal elfutott.

A fiatalkorú néhány nappal később, július 24-én, délelőtt, egy másik hatvani lépcsőházban is megtámadott egy idős hölgyet, akitől a táskáját akarta elvenni. Ez alkalommal azonban nem járt sikerrel, mivel a 83 éves sértett szembeszállt vele. Amikor a fiú megpróbálta kirántani a kezéből a retikült, az asszony ezt nem engedte, hanem segítségért kiáltott, miközben erősen szorította a táskát. Emiatt a lépcsőfeljáróban huzakodni kezdtek egymással, melynek során a vádlott tegeződve ráparancsolt a sértettre, hogy ne kiabáljon, inkább adja oda a pénzét még akkor is, ha csupán kevés van nála. Mivel ez nem történt meg, a fiatalember még a lakók megérkezte előtt elmenekült a helyszínről.

A támadót a rendőrség néhány órán belül elfogta, majd őrizetbe vette. A bíróság ezt követően ügyészi indítványra elrendelte a letartóztatását.

A járási ügyészség kétrendbeli – részben kísérleti szakban maradt – kifosztás bűntettével vádolja a jelenleg is fogva tartásban lévő fiatalkorút, akivel szemben arra tett indítványt, hogy a bíróság őt javítóintézeti nevelésre ítélje.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.