Sakk-matt

Bűncselekmény hiányában megszüntették az Eliosszal szembeni nyomozást

Az OLAF jelentésében foglaltakat "a minden részletre kiterjedő nyomozás nem támasztotta alá".

2018.11.07 03:26MTI

Bűncselekmény hiányában megszüntették az Elios Innovatív Zrt.-vel szembeni nyomozást - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője kedden.

Gál Kristóf az MTI kérdésére azt válaszolta, hogy Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) ajánlásai alapján a Pest Megyei Főügyészség által elrendelt nyomozást a Nemzeti Nyomozó Iroda befejezte. Az eljárás során jelentős mennyiségű iratanyagot foglaltak le és vettek - a társhatóságok bevonásával - revízió alá, elvégezték a büntetőeljárási törvény előírásainak megfelelő valamennyi nyomozati cselekményt.

Megállapították, hogy nem történt bűncselekmény, így az eljárást bűncselekmény hiányában megszüntették - jelentette ki.

Gál Kristóf emlékeztetett: az OLAF a LED-alapú közvilágítás kiépítésére vonatkozó közbeszerzési eljárásokban vélelmezte magyar vállalkozások jogellenes együttműködését, valamint feltételezte az elvégzett munkák túlszámlázását. Az OLAF jelentésében foglaltakat "a minden részletre kiterjedő nyomozás nem támasztotta alá" - közölte.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.