Csak így

Veronai tragédia: új jogosítványt kapott a buszsofőr

Besétált a helyi önkormányzathoz és készíttetett magának egyet.

2018.11.06 08:42ma.hu

Múlt szerdán kezdődött Veronában a bírósági tárgyalás a tavalyi tragikus buszbaleset ügyében. A tárgyalás késve kezdődött, mivel a buszsofőrt, V. Jánost várták, aki végül nem jelent meg. A veronai vizsgálóbíróság végül elnapolta és december 13-ra tette át ülését.

A Bors közben arról ír, hogy V. János a felépülése után hazatért, majd besétált a helyi önkormányzathoz és készíttetett magának egy új jogosítványt. Erre azért volt szüksége, mert a roncs között megtalált iratát lefoglalták az olasz hatóságok, itthon azonban nem jutott el a hivatalokhoz a hír, mely szerint a férfi ellen eljárás folyik Veronában. Simán megkapta az új jogosítványt, nemrég azonban változott a helyzet, így visszakérték tőle.

A baleset tavaly január 20-án éjszaka következett be a Verona melletti San Martino Buon Albergo magasságában. A budapesti Szinyei Merse Pál gimnázium tanulóit és kísérőit szállító autóbusz kisodródott, a sztráda szalagkorlátjának, majd egy tartópillérnek ütközött és kigyulladt. A tragédiában 17 diák és felnőtt veszítette életét, köztük a busz másik vezetője.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.