Belpol

A hungarológiának és a székelyföldi jegessport-beruházásoknak is van már miniszteri biztosa

Szijjártó Péter nem csak űrkutatási biztost nevezett ki kedden, Zsigmond Barna Pál és Hammerstein Judit is izgalmas megbízatást kapott.

2018.11.01 11:02ma.hu

Az űrkutatási kinevezés mellett Hammerstein hivatalosan vendégoktatói hálózat fejlesztéséért felelős miniszteri biztos lett, és feladatai közé tartozik a külföldi egyetemeken működő hungarológiai képzések segítésére és létesítésére irányuló törekvések megvalósításának segítése, az, hogy a „kedvező  Magyarország-kép kialakulása érdekében” minél több helyen oktassák a magyar nyelvet, vagy hogy a a hungarológia mint tudomány, minél elismertebb legyen nemzetközileg - írta a Magyar Narancs.

Zsigmond Barna Pál a Kárpát-medencei külképviseletek tevékenységének összehangolásáért felelős miniszteri biztos lett, és ilyen minőségében például felelős a külhoni magyarsággal való aktív kapcsolattartás erősítéséért, a nemzetpolitikai irányelvek összehangolásáért a külügyi és külgazdasági stratégiával stb. Neki nem csak nemzetpolitikával kell foglalkoznia, de ő lett a székelyföldi jeges sportokat érintő infrastrukturális beruházások szakmai felelőse is.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.