Per

A 25 milliós jutalom helyett fizetnie kell a móri gyilkosok lebuktatójának

Hiába volt oroszlánrésze a valódi móri mészárosok kézre kerítésében, az amatőr hadtörténész nemhogy a 25 millió forintos nyomravezetői díjat nem kapta meg, de még tőle követel a végrehajtó 180 ezer forintot.

2018.10.31 13:09ma.hu

Mint ismeretes, 2002-ben a móri Erste Bankban nyolc emberéletet követelő bankrablás történt.

Szebenyi István volt az, aki 2006. október 3-án a Tatabányát Tarjánnal összekötő út menti erdőben fémkeresőjével egy földbe ásott hátizsákot talált, abban egy Skorpió géppisztoly válltámaszával - írja a Blikk.

Ezután felgyorsultak az események. A hátizsákról és a benne lévő tárgyakról vett DNS-minták vezették el a nyomozókat először Nagy Lászlóhoz, akié a táska volt, majd elkapták a társát, Weiszdorn Róbertet is.

"Ha én akkor nem találom meg az erdőben ezeket a tárgyakat, a rendőrség még ma sem tudná, kik a magyar kriminalisztika legbrutálisabb bűncselekményének elkövetői"- mondta el a lapnak az amatőr hadtörténész.

A nyomravezetőnek járó 25 millió forintot azonban nem kapta meg a férfi, mivel a rendőrségi felhívás úgy volt megfogalmazva, hogy a pénz annak jár, aki megnevezi az elkövetőt vagy annak pontos címét. A férfi kártérítési pert indított, de ezt elveszítette, így most a végrehajtók 180 ezer forintot követelnek tőle perköltség címén.

Érdekes, hogy míg Szebenyi István egyetlen fillért sem kapott, addig a tettesként Kaiser Edét megnevező K. Attila 25 milliót könyvelhetett el. A férfinak ezt azután sem kellett visszafizetnie, hogy kiderült: az általa megvádolt Kaisernek a móri bankrabláshoz semmi köze.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.