Megoldják

Szemétkáosz: 26 milliárdot csoportosít át a kormány

A kormány a hulladékgazdálkodási közszolgáltatási feladatok ellátásához az idén szükséges kiadások fedezetére 26,4 milliárd forint támogatást biztosít.

2018.10.31 08:22MTI

Az erről szóló kormányhatározat a Magyar Közlöny keddi számában jelent meg.

A jogszabály szerint a kormány a 2018-as központi költségvetésről szóló törvényben a Központi Maradványelszámolási Alapból 10,2 milliárd forint átcsoportosítását rendelte el.

Az állami vagyonnal kapcsolatos kiadásoktól 4,4 milliárd, az MNV Zrt. tulajdonosi joggyakorlásába tartozó társaságok támogatásától 3,7 milliárd; a tulajdonosi kölcsön elszámolása jogcímcsoporttól 0,5 milliárd, míg az Európai Hálózatfinanszírozási Eszköz (CEF) projektektől 7,5 milliárd forintot csoportosítanak át a hulladékgazdálkodási közszolgáltatási feladatokra - olvasható a határozatban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.