Kormány

Már űrkutatási biztosa is van a kormánynak

Űrkutatásért felelős miniszteri biztost nevezett ki Szijjártó Péter.

2018.10.31 07:30ma.hu

A keddi Hivatalos Értesítőben jelent meg Szijjártó Péter miniszteri utasítása, amivel novembertől Ferencz Orsolya Ildikót űrkutatásért felelős miniszteri biztossá nevezi ki - szúrta ki a 444.hu.

Ferencz Orsolya amellett, hogy az MTA tudományos főmunkatársa, ahol a Föld és más égitestek elektromágneses környezetét kutatja, 2010 óta fideszes képviselő is a VIII. kerületben - írják.

Miniszteri biztosként az lesz a feladata, hogy gondoskodjon az űrkutatási tárgyú szerződések, a szükséges szabályozás kidolgozásával, a szerződések előkészítésével, egyeztetésével kapcsolatos feladatokról. Felügyelje az űrkutatás fejlesztésére vonatkozó stratégiák, szakpolitikák összehangolását és megvalósítását, valamint képviselje a kormányt a hazai és nemzetközi űrkutatási szervezetekben és fórumokon. És miniszteri biztosként tudományos-szakmai irányítást gyakorol az Űrkutatásért Felelős Főosztály tevékenysége felett.

A munkájáért helyettes államtitkári fizetést kaphat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.