Kormány

Több mint hatezer tisztviselői álláshely szűnik meg

A legtöbb dolgozót az Innovációs és Technológiai, illetve a Belügyminisztériumból küldik el.

2018.10.30 09:46ma.hu

A hétfői Magyar Közlönyben megjelent adatok szerint közvetlenül a minisztériumoktól 2600 dolgozót küldenek el, a tárcák alá rendelt intézményektől pedig 4210 főt.

A létszámcsökkentés január 1-től érvényes, de mindkét számba beleértik a most üres álláshelyek megszüntetését is - írja a Hvg.hu.

A legtöbb dolgozót az Innovációs és Technológiai, illetve a Belügyminisztériumból küldik el (517 és 401 főt), míg az eleve jóval kisebb Miniszterelnöki Kabinetirodáról tízet. A másik csoportban az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Pénzügyminisztérium intézményeit éri a legnagyobb érvágás: 2250, illetve 954 munkatárstól kell megválniuk.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.