Élet-halál

Újraélesztési képzést indít a városmajori szívklinika

A tanfolyam iránt nagy az érdeklődés, 250 civilt várnak, a helyek már be is teltek.

2018.10.23 03:29MTI

Újraélesztési képzést indít a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika - mondta Becker Dávid, a klinika igazgatóhelyettese az M1 aktuális csatornán hétfőn.

Évente mintegy 25 ezer ember hal meg hirtelen szívhalál miatt Magyarországon, a szívmegállást az érintetteknek csak egy-másfél százaléka éli túl, mert van ott valaki, aki elkezdi az újraélesztést. Becker Dávid hangsúlyozta, az újraélesztéshez nem kell speciális, magas szintű képzettség.

A tanfolyam iránt nagy az érdeklődés, 250 civilt várnak, a helyek már be is teltek - közölte. Hozzátette: szeretnék, ha a többi egyetem is csatlakozna, és dolgoznak a képzés folyamatossá tételén.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.