Hajléktalanság

Előállítás Budapesten is

Egymás után két hajléktalan perét tárgyalja a Pesti Központi Kerületi Bíróság.

2018.10.19 15:31ma.hu

Budapesten is előállították az első hajléktalant, amiért életvitelszerűen tartózkodott közterületen. A hétfőn hatályba lépett jogszabály szerint eljárva a rendőrök alig 2,5 óra alatt bevittek. Az elítélt férfit figyelmeztette a bíróság. Egy nőt pedig a XI. kerületből vittek el szabálysértési őrizetbe. Őt is távmeghallgatási rendszer segítségével hallgatják meg, őt az Utcajogász Egyesület is védi. A nő azt mondta, nem érzi magát bűnösnek, önhibáján kívül volt, ahol volt. Kedden egy gödöllői férfit vittek el az utcáról a rendőrök. Ügyében már döntött is a bíróság, ő figyelmeztetést kapott, de a 20 ezer forintos ügyvédi költséget is neki kellett volna kifizetnie.

Szempontrendszer???

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.