Szmog

Kiderült, hol a legegészségtelenebb a levegő

Négy településen is 'egészségtelen' minősítést kapott a levegő a tegnapi napon végzett mérések adatai alapján.

2018.10.18 09:19ma.hu

A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) legfrissebb összesítése alapján Dunaújvárosban, Kecskeméten, Nyíregyházán és Pécsett érte el ezt a szintet a levegőben a kisméretű részecskék koncentrációja (szálló por). Ezen felül további 13 város levegő-egészségügyi helyzete "kifogásolt", ezek: Budapest, Debrecen, Győr, Miskolc, Putnok, Sajószentpéter, Százhalombatta, Székesfehérvár, Szolnok, Szombathely, Vác, Várpalota, Veszprém.

Az NNK javasolja, hogy az érintett térségekben a légzőszervi, illetve szív- és érrendszeri betegségben szenvedők, az idősebb korúak, valamint a gyermekek, kerüljék a szabadban tartózkodást, aktív testmozgást, írják a Facebookon. Az egészségtelen minősítést kapott településeken az egészséges emberek is kerüljék a szabadban hosszabb ideig tartó fizikai munkát, sporttevékenységet, illetve a gyermekeket óvjuk a megerőltető szabadtéri tevékenységtől.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.