Állati

Elözönlötték Győr környékét az orosz tarantulák

A tízcentis ízeltlábúak mérge ugyan nem halálos, de a csípésük allergiás reakciót válthat ki.

2018.10.17 16:39ma.hu

Tíz centis pókok lepték el Győr környékét és a Rábaközt. "A bejárati ajtó melletti falon vettük észre, gyufaskatulya méretű lehetett. Ez már a második eset volt" - mondta Pliska Krisztina a Kisalföld című lapnak. Azt is elmondta, hogy az első pókot a lakásban találták, és mivel féltek a csípésétől, kitessékelték az ízeltlábút.

Nem ő az egyetlen olvasó, aki hasonlóról számolt be. Az acsalagi Burus Alexandra elmondta, hogy a pókokat a házuk falán fedezte fel, és miután megosztott erről fotót a közösségi oldalon, sorra érkeztek a hozzászólások és fényképek a pókokról.

Mint a lap írja, több településről is azt a hírt kapták, hogy hazánk egyik legnagyobb méretű pókját látták.

A szongáriai cselőpók általában barna vagy szürke, és elég ijesztő a külseje.

Fontos, hogy nem érdemes kézbe venni, megfogni, mert a csáprágójuk csípőkarmával könnyen átszúrja a bőrödet, és a mérgük bár nem halálos, allergiás reakciót válthat ki.

Ezért valamilyen eszköz segítségével tessékeld ki. A cselőpókok rendszerint mezőn élnek, ám ahogyan szűkül az életterük, úgy húzódnak a lakott településekre.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.