Felsőoktatás

Hivatalosan is megszüntették a gender szakokat

Már augusztus óta tudni lehetett a kormány tervéről.

2018.10.16 07:40ma.hu

Augusztus óta tudni lehetett róla, hogy a kormány megszüntetné a felsőoktatásban a társadalmi nemek szakot. Akkor azzal érvelt a Fidesz, hogy a gender szak gazdaságilag nem racionális, és a szakon végzettekre nincs szükség a munkaerőpiacon.

A tervet már hivatalosan meg is valósították: a Magyar Közlönyben tették közzé, miszerint hatályát veszti a 139/2015. (VI. 9.) Korm. rendelet 3. mellékletében foglalt táblázat 115. sora, ami a társadalmi nemek szakot jelölte a mesterképzések jegyzékében.

"Eltűntünk hirtelen. Új korszak kezdődött a magyar felsőoktatásban" - írta ezzel kapcsolatban Facebook-oldalán Pető Andrea, a CEU professzora.

A rendelet szombaton hatályba lépett, viszont a módosítás szerint az eddig felvett hallgatók a képzés megkezdésekor hatályos követelmények alapján folytathatják és be is fejezhetik a tanulmányaikat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.