Belpol

Kövér László egész napra kitiltotta az LMP-s képviselőket az ülésről

Orbán-idézeteket lengettek az ülésteremben.

2018.10.15 15:29ma.hu

Ungár Péter Nem szégyen egyetérteni Orbán Viktorral címmel szólalt fel a parlamentben, de mielőtt bármit mondhatott volna, Kövér László figyelmeztette, hogy nem adtak be szemléltetésre vonatkozó kérelmet a házbizottsághoz, szóval eszükbe ne jusson ilyen eszközöket használni.

Mivel az LMP-s képviselők mégis feltartották azokat a transzparenseket, amiken Orbán Viktor tandíjat ellenző, korábbi nyilatkozatai voltak olvashatók, a házelnök magához vette a szót, és figyelmeztette őket, hogy hagyják abba - tudósított a 444.hu.

Ám ők nem tették le az idézeteket, ezért Kövér kizárta őket az ülés hátralévő részéről, így nem szólalhattak fel és a napi tiszteletdíjat is bukták.

A táblákon a következő idézetek voltak olvashatók:
- „A tandíj mellőzésével is lehet fejleszteni az egyetemek és főiskolák működését.” - Orbán Viktor (2008. március)
- „A tandíjnak ellensége vagyok, és az is maradok.„ - Orbán Viktor (2012. július)
- „Ha tandíj lett volna, akkor én ma nem állnék itt.” - Orbán Viktor (2008. Február)
- „Beszéljünk ismét egyenesen. A tandíj a magunkfajtákat kirekeszti az egyetemekről.” - Orbán Viktor (2008. Február)
- „Sohasem fogok belenyugodni abba, hogy Magyarországon tandíj zárja el a gyerekek előtti felemelkedés lehetőségét." - Orbán Viktor (2008. Február)

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.