Ajánló

Egészségügyi roadshow-t indított az Állami Egészségügyi Ellátó Központ

Magyarországon évente 30 ezren kapnak szívinfarktust és 15 percenként kerül valaki kórházba stroke miatt.

2018.10.14 06:34MTI

Egészségügyi roadshow-t indított szombaton az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK), a "Zöld recept - A mozgás gyógyszer" elnevezésű akció célja, hogy felhívják a figyelmet a szívinfarktus és a stroke kockázataira, a lehetséges megelőzési formákra.

A szervezők az MTI-hez eljuttatott közleményükben azt írták: az Egészségügyi Világszervezet (WHO) jelentése szerint évente megközelítőleg 17,5 millió ember hal meg szív- és érrendszeri megbetegedésekben. Magyarországon évente 30 ezren kapnak szívinfarktust és 15 percenként kerül valaki kórházba stroke miatt. A kormány emiatt kiemelt népegészségügyi kérdésként kezeli az effajta megbetegedéseket, és fontosnak tartja felhívni a figyelmet a prevencióra.

A roadshow-t október 13. és 17. között négy városban rendezik meg: Budapesten, Balatonfüreden, Dunaújvárosban és Szegeden. A szűrőbuszban ingyenes szív- és érrendszeri rizikószűrést végeznek, valamint az érdeklődők részt vehetnek dietetikai és a dohányzásról leszokást segítő tanácsadáson.

A megbetegedésekre egy egészségügyben dolgozókból álló csapat is felhívja a figyelmet, ők a rendezvény 5 napja alatt futva, kerékpárral és kenuval, váltóban 665 kilométert tesznek meg.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.