Tétlenség

Nem vették napirendre a hódmezővásárhelyi közgyűlés feloszlatásáról szóló előterjesztést

Az előterjesztések között több halaszthatatlan, azonnali döntést igénylő ügy is szerepelt volna, a többi közt a költségvetés módosítása.

2018.10.12 18:42MTI

Nem vették napirendre a testület feloszlatásáról szóló előterjesztést a hódmezővásárhelyi közgyűlés pénteki ülésén.

Márki-Zay Péter (független) polgármester javaslatának tárgyalását a közgyűlés fideszes képviselők által alkotott többsége nem támogatta.

Már a napirend elfogadásáról csaknem háromórás, személyeskedésig fajuló vita alakult ki. A Fidesz frakciójának álláspontja szerint az előterjesztések egy része nem volt kellően alapos, több anyagot nem tárgyalt a közgyűlés pénzügyi bizottsága, valamint nem vitatták meg a testületi ülés előtti egyeztetésen.

Márki-Zay Péter (független) polgármester kifejtette, az előterjesztések között több halaszthatatlan, azonnali döntést igénylő ügy is szerepelt volna, a többi közt a költségvetés módosítása.

Hegedűs Zoltán, a kormánypárt hódmezővásárhelyi közgyűlési frakciójának vezetője korábban elmondta, a polgármester a képviselő-testület feloszlatására tett javaslata azt eredményezné, hogy februárban és októberben is választásokat tartanának Hódmezővásárhelyen. Az egész éven keresztül tartó kampányidőszak lehetőséget teremtene Márki-Zay Péternek arra, hogy ne a város ügyeivel, hanem a politikával foglalkozzon. Hangsúlyozta, a polgármester feladata, hogy Hódmezővásárhelyért dolgozzon, nem menekülhet el a kampányba.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.