Belpolitika

Demeter Márta indul az LMP társelnöki posztjáért

Demeter Márta az előző parlamenti ciklust az MSZP képviselőjeként kezdte az Országgyűlésben.

2018.10.12 12:15MTI

Demeter Márta az egyedüli jelölt a Szél Bernadett távozásával megüresedő LMP- társelnök posztra, személyéről az október 20-ai részleges tisztújító kongresszuson dönt a párt - mondta az MTI-nek a jelöltállítás lezárulta után az LMP országos elnökségének titkára.

Kanász-Nagy Máté közölte azt is: az LMP Ungár Pétert jelöli az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságába.

Demeter Márta az előző parlamenti ciklust az MSZP képviselőjeként kezdte az Országgyűlésben, majd kilépett a frakcióból és később az LMP-frakcióhoz csatlakozott. A párt nyáron vette fel tagjai közé.

A jelölést és a részleges tisztújító kongresszus összehívását is Szél Bernadett korábbi társelnök-frakcióvezető lemondása tette szükségessé, valamint kilépése az LMP-ből.

Az ellenzéki párt egy elnökségi tagot is választ, miután Angyal Károly ismét pártigazgató lesz. A pozícióra szintén egyetlen jelölt pályázik: Kis-Szeniczey Kálmán agrármérnök, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés tagja.

Szél Bernadett-tel együtt távozott a frakcióból Szabó Szabolcs, aki a pártnak nem volt tagja. Az ellenzéki pártban zajló folyamatok hatására az LMP-vel választási szövetségre lépett Új Kezdet elnöksége is napirendre vette a kérdést: a frakció tagja maradjon-e az általuk delegált Hohn Krisztina. A testület végül a maradás mellett döntött - közölte a képviselő.

Az LMP másik korábbi társelnöke, Hadházy Ákos is elhagyta már a frakciót és szintén független képviselőként politizál. A választások után kilenc fővel megalakult képviselőcsoport így jelenleg hattagú.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.