Belpolitika

Tarlós: Puzsér a szakmája egyik legjobbja, de...

A városvezetés egy másik szakma.

2018.10.12 10:05ma.hu

Mint arról a ma.hu is beszámolt, Puzsér Róbert nemrég bejelentette, hogy ő is indul a főpolgármesteri posztért.

Tarlós István az ATV Start című műsorában reagált erre a hírre.

Mint mondta, "szívesen nézi Puzsér Róbert szatirikus műsorait”, szerinte "saját szakmája egyik legjobbja, nagyon tehetséges ember”, de a városvezetés másik szakma.

Azt is elmondta: nem zavarja, hogy az Index olvasói egy szavazáson Puzsért hozták ki a választás esélyesének. Példaként hozta fel, 2010-ben Horváth Csaba egy tévévitájuk után nyert egy hasonló szavazáson, ám az MSZP jelöltje röviddel később példátlan különbséggel maradt alul Tarlóssal szemben a főpolgármester-választáson.

Azt, hogy az elmúlt hónapokban visszavonulását fontolgatta, azzal indokolta, hogy saját életét szerette volna élni, és "vannak pozíciók, amelyek ezt nem teszik lehetővé”. A folytatással kapcsolatos feltételei nem követelések voltak, hanem olyan dolgok, amelyek nélkül nem tudta volna folytatni munkáját.

Mint mondta, sokrétű megállapodást kötött Orbán Viktorral, de annak csak egy eleméről, a fejlesztési tanácsról beszélnek. Ennek viszont nagy előnye, hogy minden kiemelt budapesti nagyprojekt belekerül, így Budapest választott köztestületének mindenhez köze lesz, ami a fővárosban történik, másrészt megoldható lesz a projektek finanszírozása. Szeretné a tanács elé vinni a 3-as metró befejezését és a BKV járműcseréjét is.

A címlapfotón Orbán Viktor miniszterelnök és Tarlós István főpolgármester a megbeszélésüket követően tartott sajtótájékoztatón a Főpolgármesteri Hivatalban (MTI/Koszticsák Szilárd)

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.