Belpolitika

Nem akar időközi választást Hódmezővásárhelyen a Fidesz

Nem támogatja Márki-Zay Péter (független) polgármesternek a közgyűlés feloszlatására irányuló javaslatát és időközi választás kiírását a Fidesz Hódmezővásárhelyen.

2018.10.11 12:37MTI

Nem támogatja Márki-Zay Péter (független) polgármesternek a közgyűlés feloszlatására irányuló javaslatát és időközi választás kiírását a Fidesz Hódmezővásárhelyen - közölte Hegedűs Zoltán, a párt hódmezővásárhelyi közgyűlési frakciójának vezetője csütörtökön az alföldi városban.

A politikus sajtótájékoztatóján felidézte, már májusban fölvetődött az időközi választás ötlete.

Akkor Márki-Zay Péter azt mondta, dolgozni szeretne a városért - mondta Hegedűs Zoltán, aki úgy fogalmazott: az elmúlt hét hónapban azonban azt tapasztalták, a polgármester nem a városért dolgozik, hanem saját országos politikai karrierjét építi.

A polgármester képviselő-testület feloszlatására tett javaslata azt eredményezné, hogy februárban és októberben is választásokat tartanának Hódmezővásárhelyen. Az egész éven keresztül tartó kampányidőszak lehetőséget teremtene Márki-Zay Péternek arra, hogy ne a város ügyeivel, hanem a politikával foglalkozzon - közölte a frakcióvezető.

Hegedűs Zoltán hangsúlyozta, a polgármester feladata, hogy a városért dolgozzon, fejlessze és üzemeltesse Hódmezővásárhelyt, ezért nem menekülhet el a kampányba.

Havasi Katalin, a Fidesz hódmezővásárhelyi elnöke szerint nagyon sokan csalódtak Márki-Zay Péterben, az emberek úgy érzik, rossz irányba mennek a dolgok Hódmezővásárhelyen.

A politikus rámutatott, az időközi választás fél évvel előzné meg az októberi önkormányzati választásokat. Egyetlen éven belül két voksolásnak nagyon nagy ára van lenne, jelentős költségekkel járna, és az amúgy is rossz közhangulat tovább romlana a városban - mondta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.