Olaszországban már kezdődik a per

Veronai busztragédia: itthon még mindig nincs gyanúsított

A hazai rendőrség még nem ért a nyomozás végére, noha Olaszországban hat vádlottal szemben már kezdődik a per.

2018.10.10 10:06ma.hu

Továbbra sincs felelőse, de még gyanúsítottja sem a tavaly januári veronai busztragédiának Magyarországon. A hazai rendőrség még nem ért a nyomozás végére, noha Olaszországban hat vádlottal szemben már kezdődik a per - írja a Magyar Idők.

A magyar rendőrség továbbra sem állapította meg még gyanúsítotti szinten sem a felelősséget a tavaly januári veronai busztragédia ügyé­ben. A törvényhozás azonban még a nyáron megváltoztatta a Btk.-t és büntetni rendelte többek között az autóbuszok illegális átalakítását, illetve az ilyen járművek vezetését. A tragédia miatt a napokban hat vádlottal szemben kezdődik per Olaszországban.

Az ORFK Kommunikációs Szolgálata a lap kérdésére csak annyit közölt: az ügyben – az olasz hatóságok eljárásától függetlenül – a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda halálos tömegszerencsétlenséget okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanújával folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen.

Az olasz A4-es sztrádán, Veronánál 2017. január 20-án éjfél előtt történt busztragédia miatt a helyszínen tizenheten, többségé­ben 14 és 18 év közötti diákok vesztették életüket, egy súlyos égési sérült a budapesti Honvédkórházban hunyt el.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.