Vádemelés

Egy kabát miatt vertek eszméletlenre egy férfit Budapesten

A Fővárosi Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a Fővárosi Törvényszéken azzal a 25 éves és 21 éves román állampolgárral szemben, akik 2017. február 26. napján, éjjel súlyosan bántalmaztak egy férfit a 99-es busz Budapest IX. kerület, Ferde utcai megállójában.

2018.10.09 12:31ma.hu

A vádirat szerint előző este a vádlottak ugyanabban a Budapest, Határ úti villamos végállomásnál található kocsmában italoztak, ahol a sértett egy ismerősével szintén italt fogyasztott.

A sértett elvesztett kabátját kereste, ezért megkérdezte a kocsmában lévőket – így a vádlottakat is –, hogy nem látták-e azt, majd miután a kabátot megtalálta, gyalogosan távozott a 99-es busz megállója felé. Nem sokkal később követték őt a vádlottak, és a buszmegállóban ülő sértetthez futottak, majd amiatt, hogy korábban őket a sértett lopással gyanúsította, közepes erővel külön-külön legalább 7-8 alkalommal megütötték és 5-6 alkalommal megrúgták.

A sértett az ütésektől a földre esett, de a vádlottak csak akkor fejezték be a bántalmazását, amikor már az eszméletét is elvesztette.

A bántalmazást szemtanúk észlelték és értesítették a rendőrséget, akik az elkövetőket elfogták.

A főügyészség a vádiratában arra az esetre, ha a vádlottak a tárgyalás előkészítése során a bűnösségüket beismerik és lemondanak a tárgyalás jogáról alternatív, un. mértékes indítványt is tett azzal, hogy beismerés esetén 2-2 év végrehajtandó szabadságvesztés büntetés és 2-2 év közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabását kéri a bíróságtól.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.